Rollersports

World cuputtak på Hallstaberget i Sverige

13 05 2009

Innbydelser til svenskenes to første world cup uttakskonkurranser

(nordmenn er mer enn velkomne!)

Rollersports vil følge opp konkurransene med resultat og bilder.

 

Svar på Joakim Engströms kronikk på skidsport.com

13 05 2009

I en kronikk på skidsport.com skriver Engström om at han denne sommeren vil prøve seg i en del rulleskikonkurranser for å gjøre sommertreningen mer motiverende og utfordrende. Det har imidlertid dukket opp et problem, hvor er terminlistene for konkurransene i Skandinavia?

Helt riktig Engström! Vi i  rulleskisporten har vært utrolig dårlig til å markedsføre oss selv de siste årene her oppe i nord. Alle vet at det blir arrangert rullerskirenn, men de færreste vet hvor og når de finner sted. I Norge har man kunnet finne en link til et arrangement gjemt inne på en gitt skikrets på skiforbundets sider, og dette er for dårlig. Jeg vet ikke hvordan det jobbes i det svenske skiforbundet, men i Norge har man endelig satt sammen en arbeidsgruppe som skal planlegge NSF’s fremtidige satsning på rulleskisporten. Vet ikke i detalj hvordan progresjonen er, men at de jobber med en terminliste er ingen hemmelighet. Kanskje kunne det norske, svenske og danske skiforbundet samarbeide om en felles terminliste for de nordiske landene de neste årene?

Engström kommer også innom temaet at satsende langrennsløpere ofte er redde for å konkurrere på rulleski, men ikke i løping og andre idretter i løpet av sommeren. Hvorfor skal en langrennsløper som ofte trener 1 til 2 økter rulleski hver eneste dag fra mai til oktober være redd for å konkurrere på rulleski? De har testløp med klubben og intervaller alene gjennom hele sommeren, men å få på seg et startnummer, nei det vil de ikke. Hvis man liker fart og spenning, så liker man rulleski. Er man kjedelig og traust, og aller helst vil løpe 4 timer mutters alene i nordmarka kan man forstå at rulleski blir litt for spennende. Uansett burde man bli med på en konkurranse på racing-rulleski før man sier at de ikke liker sporten.  Et tips er å legge noen av de planlagte hardøktene på rulleski til konkurranser. Det kan gi treningen det lille ekstra både i kvalitet og morro.

Den samme holdningen har inlines miljøet møtt i Norge. Noen stor stemning for konkurranser på hjul om sommeren blant skøyteløperne har det aldri vært. Men at både inlines og rulleski gradvis vil vokse og bli en stor hit i Norge, er vi i rollersports.no skråsikre på.

Rollersports.no har blitt startet nå i mai for at inlines og rulleskimiljøene kan få sin egen side hvor ingen nyheter er for små, og heller ingen for store, Vi har allerede lagt ut noen linker til forskjellige arrangementer, men vi legger gjerne ut fler.

Link til Engstrøms kronikk: http://www.skidsport.com/index.asp?NewsID=6851

 

Resultater fra Sweden12hroller

11 05 2009

22.6 mil på rulleski i løpet av 12 timer er imponerende. Magnus Aasa brydde seg lite om at det var en 12 timers stafett som fant sted på Falkenbergs motorbane, og gikk alene 123 runder som tilsvarer 22.6 mil. Dette er en sterk prestasjon både psykisk og fysisk. Det kan også legges til at banen var våt de første timene av konkurransen, noe som ikke akkuratt bidrar til økt fart.

I stafettkonkurransen på rulleski vant IK Stern Elit med 11 runder fler enn andre plassen, og endte med 166 runder.

I inlinesklassene hadde både danske, finske og to norske lag tatt turen til Sverige for å ta del i utfordringen som bør vekke interesse hos enda flere norske “maskiner” til neste år. I elite klassen på inlines ble det en jevn batalj. Stockholm speed skaters 1 og 2 delte første plassen med 208 runder hver, mindre enn en runde bak kom Team Rollerblade Black.

Det beste norske laget, Team Highrollers rullet inn til en flott sjette plass med 187. runder.

36 lag deltok, noe som blir en del startende siden dette var en stafett.

Link: http://www.varbergsrsk.com/news_1.html

(takk til Morten og Morten for tilbakemelding)

 

Nicolas Perrier har skumle hensikter i årets world cup.

9 05 2009

I et intervju med www.ski-nordique.net avslører den franske rulleskispessialisten at han har som mål å stå på toppen av pallen etter endt sesong. De seneste årene har de franske løperne kun deltatt på omlag annen hver world cup helg, men i år skal den største spessialisten av dem alle gå hele sesongen i gjennom.

Treningen gjennom vinteren har gått utmerket for Perrier. På et sprintrenn i Grenoble før jul ble han nummer ti mot store deler av verdenseliten. På plassene bak han kom stjerner som Bjørn Lind, Josef Wenzl og Eligius Tamborini. I tillegg har han vist stor kapasitet på flere store turrenn i Frankrike. Flere av de har endt med pallplasseringer for den smilende franskmannen.

At Nicolas Perrier begynte å konkurrere på rulleski var ved en tilfeldighet. Han meldte seg på et renn som ble arrangert like i nærheten av barndomshjemmet, og da var det gjort. Han ble hektet på sporten straks etter start.  Kombinasjonen av det adrenalinet, spenningen og farten som oppstår underveis i et rulleskirenn overgår det man kan oppleve i en langrennsløype. Det bare må prøves!

Vi ønsker Nicolas lykke til med sesongforberedelsene.

(Rollersports.no kan bekrefte at hvis man en gang har prøvd å konkurrere på rulleski, så blir savnet av vinteren mange prosent mindre om sommeren)

 

Sweden12hRoller

7 05 2009

9. mai klokken 08:00 finner en stor utfordring sted på Falkenbergs motorbane i Sverige. Konkurransen er en stafett på rulleski eller inlines der hvert lag består av maksimalt seks utøvere. Det laget som har gått lengst når klokken slår 20.00 har vunnet.

Det er vel tvilsomt at et norskt lag stiller opp, men om noen finner på å gjøre det, hadde det vært populært hos de blå og gule.

http://www.varbergsrsk.com/news_49.html

 

Jan Jacob Verdenius er klar som lagleder for den norske troppen til VM på rulleski

6 05 2009

Jan Jacob Verdenius var den første til å satse hardt på rulleski i Norge, og i dag takket han ja til å være med som lagleder for den norske troppen til VM i Piglio 50 km øst for Roma i september. Den endelige troppen til VM blir ikke klar før i august, men det er til stor glede for Norway Rollerski Team at den tidligere storløperen nå har takket ja. Ingen andre i Norge sitter på så mye erfaring  og kunnskap fra rulleskisporten som det Verdenius gjør. Han kan skilte med totalseier fra world cupen både på rulleski og fra sprintcupen i langrenn.

Vi i Rollersports.no gleder oss til å følge utviklingen og vil også takke får sponsor lånepenger24.no!

 

World cup uttakskonkurranser i Göteborg siste helgen i mai.

6 05 2009

Den siste helgen i mai skal svenskene ha uttakskonkurranser for world cup i Göteborg. På programmet står det klassisk og skøyting motbakkerenn. De nordmenn som har lyst til å ta turen over grensen for å prøve seg er hjertelig velkomne.

“hvis noen våger” spøker arrangementssjefen.

rollersports.no kommer tilbake med mer

 

Tobias Westman med ny løyperekord i Landsjön Runt

5 05 2009

28. april gikk den årlige Landsjön runt av stabelen i Småland. Konkurransen hadde i år 219 påmeldte, og er en betydelig økning fra i fjor. I sødre deler av Sverige har snøen sviktet i en årrekke, og rulleskisporten er veldig viktig for å holde skisporten i gang i de områdene.

En som ikke griner på nesen over mangel på snø er rulleskiveteranen Tobias Westman. Han har holdt maskinen i gang i hele vinter med trening på rulleski i og rundt Göteborg .  At han har gjort mye riktig i vinter viste han ved å slette Johan Håmås sin rekord fra 2007 med et sekund! Den nye rekorden lyder på 22.56. Ser vi en normann som utfordrer neste år? For bragden inkasserte han 5000 kr i premiepenger. Nummer to ble rulleskikollega og vasalopp-spessialisten Markus Jönsson.

 

Konkurransesesongen er i gang i Italia

4 05 2009

Verdensmester Alessio Berlanda og  kroateren Nina Broznic  vant den første sprinten i den Italienske rulleskicupen.

Den første mai trakk i år igjen folkemengdene ut i gatene i byen Trieste på grensen mellom Italia, Slovenia og Kroatia. Det var ikke et typisk 1.mai tog som lokket, men den årlige sprinten ”Trofeja Adriaker” som markerer starten på rulleskisesongen i Italia. Mange landslagsløpere deltok, og det var med på å gi sprinten et høyt internasjonalt nivå. I år var det sprintverdensmesteren  fra 2007 , Alessio Berlanda som tok en overbevisende seier forran fjorårets sprintkonge Emanuele Sbabo. På tredjeplass kom Roberto Ferracini. Sølvmedaljøren fra VM i 2007, David Bogatec tok en 6.plass i sitt comeback etter et års avbrekk.

I dameklassen gjentok Nina Broznic bedriften fra i fjor og tok hjem seieren forran prologvinner Mateja Bogatec. På 3.plassen kom Solange Chabloz.

I juniorklassen ble det seier til kroateren Filip Kontak.

 

1.mai og rulleskisesongen er her

30 04 2009

I dag starter oppkjøringen for de fleste skiløpere. Noen har allerede sjuvstartet treningen. Ny feiede veier og varme vårdager passer perfekt når man skal pusse støvet av rulleskiene, og bidrar til å gjøre de første øktene på det nye “treningsåret” til en god opplevelse.

Rollersports.no vil hjelpe deg med å ha oversikten over hva som skjer på rulleskifronten i Norge og ellers i Europa.

Start a Conversation

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>